Tænketanken med i nyt projekt under Mary Centret, Københavns Universitet

Chefanalytiker Ditte Brasso Sørensen deltager i projektet, der ledes af professor ved institut for Statskundskab, Ole Wæver.

Det er projektet POLYPOL: Klimapolitisk lederskab under en europæisk polykrise, der har modtaget midler fra Mary Centret på Københavns Universitet. 

Jeg glæder mig til at bidrage til projektet. Det klimapoliske lederskab er en vigtig dagsorden, fordi det er et langt mere udfordrende landskab, som Danmark og Europa skal navigere i fremover. Eksempelvis skal det klimapolitiske ledeskab tænkes sammen med de andre politikker og redskaber, som EU har.
Ditte Brasso Sørensen

Hovedansøger er Ole Wæver, professor i international politik ved Institut for Statskundskab og leder af Centre for Resolution of International Conflicts (CRIC).

POLYPOL vil gennemføre en undersøgelse af, hvordan Danmark kan udøve klimapolitisk lederskab i lyset af den serie af politiske udfordringer Europa står overfor, der under et betegnes som en polykrise. Gennem et partnerskab med Udenrigsministeriet skal analysen indgå i strategiarbejdet op til Danmarks EU-formandskab i 2025. Projektet udføres i tæt samarbejde mellem forskere fra SAMF, JUR og HUM, og praktikere fra Udenrigsministeriets kontor for Grønt Diplomati og Klima samt Tænketanken Europa.

Tænketanken EUROPA indtager ikke holdninger som organisation. Denne tekst repræsenterer alene – som alle udgivelser fra Tænketanken EUROPA – forfatterens/forfatternes betragtninger.

European Union, 2012, Bruno Portela
Abonner på vores nyhedsbrev

Bliv opdateret på europæisk politik og hele verdenssituationen

* obligatorisk

Tænketanken EUROPA bruger ovenstående oplysninger til at sende dig vores nyhedsbrev og invitationer til arrangementer. Vi behandler dine oplystninger, indtil du tilbagekalder dit samtykke.